Strømmen barneteater setter opp Astrid Lindgrens «Brødrene Løvehjerte» på Folkets Hus

Amruta og Kavring

Det er tidlig oktober i samlingssalen på Sagdalen skole, og Strømmen barne- og ungdomsteater er allerede i gang med å øve til forestillingen de skal sette opp i januar 2019. I år skal «Brødrene Løvehjerte», den kjente og kjære klassikeren av Astrid Lindgren, settes opp
– denne gangen med helt ny regissør, og mange nye skuespillere.

Maria Petronella Muri Nygren skal for første gang regissere en av teaterets årlige storforestillinger. Om årets forestilling sier hun:

«Brødrene Løvehjerte er en fortelling om det å være modig, når man egentlig føler seg som en liten lort. Det å være modig i vanskelige situasjoner, er noe vi alle kan kjenne oss igjen i, liten og stor. Derfor har vi i Strømmen barne- og ungdomsteater valgt å iscenesette denne fortellingen».

Som instruktør i teateret er Maria opptatt av at barna og ungdommene som deltar skal oppleve at teateraktivitet bidrar til læring og personlig utvikling. Å jobbe med en forestilling handler om så mye mer enn sluttproduktet, sier Maria. «For det er ikke sluttproduktet som er viktigst i et barne- og ungdomsteater, det er reisen ditt. Som vanlig kommer vi derfor til å ha et stort fokus på rolleutvikling, hvordan skaper man egentlig en troverdig karakter? En karakter publikum kan relatere til, eller skille seg fra. En karakter man kan føle med?» I tillegg er Maria som instruktør opptatt av å legge mye fokus på fysisk uttrykk. «For hvordan beveger man seg egentlig om man spiller et enormt monster som Katla? Hvordan kan en 15 år gammel gutt bevege seg som en 75 år gammel mann? Hva skjer når man legger på musikk og kostymer, dans og scenekamp? Målet er å skape et magisk levende univers, inne på Folkets Hus!

Dette er sjette året på rad at Strømmen barne- og ungdomsteater inviterer til storforestilling på Folkets Hus i januar måned. Teateret er nå et godt etablert kulturaktivitetstilbud for barn i og inkluderer barn og ungdom fra skoler på hele Nedre Romerike. Totalt er 52 aktive medlemmer fordelt på 4 aldersinndelte grupper, pluss at teateret har en gruppe som kalles «Ups & Downs» som er en tilrettelagt teatergruppe for barn med Downs syndrom. For å gi flest mulig en egen rolle i storforestillingen har barna blitt fordelt på to besetninger som spiller halvparten av forestillingene hver. De barna som ikke deltar på storforestillingen i januar, skal ha en egen foreldre- og venneforestilling i desember hvor de blant annet skal spille utdrag fra Oliver Twist, Piken med svovelstikkene og Kardemommeby.

For alle som har fulgt med Strømmen barne- og ungdomsteater i en årrekke vil årets storforestilling vise teateret fra en ny side, og for de og alle andre lover Maria og skuespillerne en fantastisk oppsetning av et vakkert stykke for mennesker i alle aldre.

Vi gleder oss veldig og håper publikum vil strømme på!

Forestillingen vises på Folkets Hus i perioden 18.-27.januar 2019